Nyttige nettadresser

Skolens rådgivere tilbyr veiledning innen yrkes- og utdanningsvalg. På denne siden finnes du lenker til nettsider som er nyttige for deg som skal velge veien din videre.

NYTTIGE NETTADRESSER I YRKES-OG UTDANNINGSVEILEDNING

PÅ LVS 2019-20

Høyere utdanning i Norge

Samordna opptak Her finner du oversikt over høyere utdanning i Norge. Tidsfrister, oversikt over studier, informasjon om elektronisk søking, regler for vitnemål og poeng, opptakskrav osv.

Utdanning.no Oversikt over utdanningsmuligheter, enkeltstudier, yrker osv. Jobbkompasset. Karakterkalkulator

Youportalen  Utdanningsportal på nettet. Digitale verktøy for yrkesutdanning og utdanningsveiledning. Interessetester m.m.

Folkehogskole.no Oversikt over alle folkehøgskoler i landet. Elever kan begynne å søke nå.

Tautdanning.no Utdanningsmesser

Realfagsrekruttering  Om realfag

Velgriktig  Om realfag

hvakanjegblimedrealfag.no Om realfag

Jobbfeber  Her kan du søke på en mengde yrker. Beskrivelser på lønnsforhold, utdanningskrav osv.

mil.no  Forsvarsnett om bla. utdanning i forsvaret

Lånekassen Informerer om lån og stipend.  Oversikt over studier som er godkjente i utlandet.

Aetat Mye informasjon om arbeidsmarkedet

Høyere utdanning i utlandet

Ansa En organisasjon for norske studenter i utlandet. Her finner du mye informasjon om utenlandsstudier.

Acrossthepond En organisasjon som formidler studier i Storbritannia

studieriutlandet.no Her finner du informasjon om utenlandske fagskoler, folkehøgskoler, språkreiser og universitet/høgskoler. Populære land er Sverige Storbritannia, USA, Australia og Spania.

Interstudies  Skandinavisk representant for flere medisinske fakulteter i Sentral- Europa. Formidler studieplasser til universiteter i Tsjekkia, Polen, Slovakia, Latvia og Storbritannia.

UCAS  om studier i Storbritannia

USA-studier om studier i USA

Søknadsfrister 2019-20 Her finner du oversikten over søknadsfrister til høyere utdanning i Norge og utlandet.

Erna Teige Raknes

Rådgiver