Program for lese- og skrivestøtte

Lørenskog videregående skole tilbyr alle elever å ta i bruk lese- og skriveverktøyet IntoWords online.

IntoWords Online

Lørenskog videregående skole tilbyr alle elever å ta i bruk lese- og skriveverktøyet IntoWords online. Dette er et program som i utgangspunktet er utviklet for elever med lese- og skrivevansker, men alle kan ha god nytte av å bruke det. IntoWords er et digitalt verktøy som leser opp tekst og gir forslag til ord underveis mens du skriver.

Du kan bruke programmet for å kompensere for lese- og skrivevanskeligheter, om du har bruk for støtte i undervisningen eller vil forbedre skrivingen din på bokmål, nynorsk, engelsk eller de andre fremmedspråkene vi underviser i på skolen. Programmet gir deg ordforslag mens du skriver, og foreslår rett stavemåte om du skriver et ord feil. IntoWords kan lese opp all tekst - i pdf, på nett og i WordOnline. Programmet kan brukes av alle ved skriftlig eksamen.  

Hvor finner jeg programmet?

Du kan lese om programmet på MV-Nordic sine nettsider for IntoWords. Programmet lastes ned som et tillegg i nettleseren Google chrome.

 

Her finner du bruksanvisning for hvordan du legger til IntoWords, og hvordan du tar det i bruk: IntoWords 

 

 

Lingdys og Lingpilot

For elever med lese- og skrivevansker, er Lingdys (PC) eller Lingpilot (Mac) et annet alternativ. For å få tilgang til disse programmene, må det sendes søknad og dokumentasjon til NAV hjelpemiddelsentral. Dersom du ønsker Lingdys eller Lingpilot, kan du ta kontakt med biblioteket eller kontaktlæreren din. 

Les mer om Lingdys og Lingpilot her.

Kontaktperson

Rutt Kine Brujordet

Bibliotekar

E-post Rutt.Kine.Brujordet@lorenskog.vgs.no