Elever på Erasmus-opphold i England

Fire elever fra Restaurant- og matfag og Design og håndverk er på studieopphold ved Somerset College i England.

Tekst: Anne Honeyman Holter

Lene og Bendik fra Restaurant- og matfag, og Aurora og Marte fra Design og håndverk har fått tildelt Erasmus + Mobility stipender  og får være i England i fire uker. Mens de er i England, bor de hos vertsfamilier, går på skole ved Somerset College of Arts and Technology og jobber i bedrift.

Elevene har blitt kjent på skolen og i byen, besøkt Sassis Holfords verksted, truffet lærerne og ledelsen på skolen og fått en omvisning av den nye flotte design- og kunstavdelingen. De er skrevet inn som studenter ved skolen og skal være der i fire uker.

Kokkeelevene

Lene og Bendik skal jobbe på skolekjøkkenet. Elevene på skolen driver en eget restaurant som heter The Quantock Restaurant. Her får elevene meget god erfaring i å være en aktiv del av en «ekte» bedrift. Etter to uker på skolen skal våre elever jobbe i bedrift, på The Castle og Mount Somerset, to av distriktets beste restauranter.

Designelevene

Aurora og Marte skal jobbe nesten hver dag på Sassi Holford, en meget anerkjent brudekjoledesigner og produsent. Hennes kjoler er blant de mest eksklusive som er laget i England. Hun har egne butikker rundt om i verden og har designet for flere kjente personer. På torsdager skal elevene være studenter på SCAT hvor de skal hospitere på «Fashion» avdelingen. Deres arbeidsplan vil være en blanding av sømteknikk, «fashion research» og design.

Fritid

I fritiden i helgene har elevene muligheten til å besøke andre steder i Sør-England blandet annet Bath, Stonehenge og selvfølgelig London.
Vi ønsker elevene lykke til med oppholdet!

Vil du lese mer om Erasmus+ og mulighetene det gir ved Lørenskog videregående?