Kunst, design og arkitektur [Hopp til innhold]

Kunst, design og arkitektur

Ønsker du generell studiekompetanse samtidig som du får arbeide med forskjellige former, farger og materialer? Ønsker du å videreutvikle dine kreative evner?

Liker du å tegne, male, fotografere eller designe gjenstander? Er du interessert i arkitektur? Kunst, design og arkitektur (KDA) er et studiespesialiserende utdanningsprogram for deg som liker å arbeide med både praktiske og teoretiske fag. KDA et treårig løp som gir generell studiekompetanse.

Felles programfag alle tre årene er:

• design og arkitektur
  • Kunst og visuelle virkemidler

I tillegg tilbyr vi valgfrie programfag i Vg2 og Vg3:

• Foto og grafikk
  • Design og bærekraft

Med KDA kan du søke studier innen kunst, design og arkitektur ved høyskoler, universiteter og akademier i Norge og i utlandet.

Hvis du vil utdanne deg videre etter videregående skole kan du blant annet bli:

• arkitekt, landskapsarkitekt eller interiørarkitekt
  • produktdesigner, industridesigner eller grafisk designer
  • kunst- og kulturformidler, kurator eller kunstner

Du kan også utdanne deg til andre yrker. Med generell studiekompetanse kan du søke til de fleste studier ved høyskoler og universiteter.

Det er mulig å velge et valgfritt programfag fra andre programområder i studieforberedende utdanningsprogram.

Hadde du ikke fremmedspråk på undgomstrinnet? Da må du ta fremmedspråk nivå II med 140 timer som fellesfag i Vg3. Du har derfor normalt ikke plass til mer enn 140 timer valgfritt programfag på Vg3.

Lisbeth Lauritzsen

Avdelingsleder design og håndverk, kunst, design og arkitektur og renhold

E-post lisbeth.lauritzsen@lorenskog.vgs.no