Idrettsfag

Ønsker du generell studiekompetanse samtidig som du får drive med idrett? Kombiner toppidrett eller breddeidrett med utdanning i et spenstig læringsmiljø.

Idrett står sterkt i Lørenskog og kommunene rundt og derfor er idrettsfag et utdanningsprogram som passer mange elever godt.

Et godt fundament

Idrettsfag er et treårig løp som gir generell studiekompetanse. Samtidig kan du utvikle ditt talent gjennom toppidrett eller oppleve glede og mestring i breddeidrett.

Vi har gode lærere som fokuserer på kvalitet i undervisningen, noe som gir elevene et godt grunnlag til å starte utdanning på et høyere nivå etter endt videregående opplæring.

På idrettsfag lærer du om:

• fysisk aktivitet og trening
  • treningsledelse
  • helse, kosthold og kroppens oppbygging

Toppidrett

Vi har grupper i

• fotball
  • håndball
  • ishockey
  • individuelle idretter

Disse gruppene gir elevene gode muligheter til å utvikle seg i sin idrett.

Elever med andre idretter får gode treningsforhold og veiledning i hvordan de kan bli bedre til å strekke seg etter sine mål på idrettsbanen.

Andre idretter kan være:

• svømming
  • bordtennis
  • kickboksing
  • basket
  • ski

Toppidrett arrangerer årlige treningsleirer i utlandet.

Friluftsliv

Vi har lange tradisjoner innen friluftsliv. Det arrangeres ekskursjoner både sommer og vinter, som en ukes alpinkurs, kanotur, sykkeltur, brevandring, rafting, juving med mer.

Idrettsfag legger vekt på samarbeid og «fair play» og gjennom dette arbeidet opplever elevene et sterkt sosialt samhold.

Videre utdanning

Du kan utdanne deg videre til  for eksempel fysioterapeut, personlig trener, lærer eller andre yrker innen helse og fysisk aktivitet. Utdanning i politiet eller forsvaret er også aktiuelt. Med generell studiekompetanse kan du søke ved de fleste høyere studier.

Svein-Håvard Sletten

Avdelingsleder idrettsfag