Lørenskogelever på GründerExpo.

Det ble ikke pallplasseringer for Lørenskogelevene i år, men bedriften «Sammen om integrering UB» var nominert til flere priser.

Torsdag den 28. februar 2019 deltok Lørenskogelevene i Entreprenørskap og bedriftsutvikling 1 på messen GründerExpo på Norges Varemesse på Lillestrøm.

161 ungdomsbedrifter fra Akershus viste frem sine bedrifter og produkter, og konkurrerte i ulike konkurranser. Selv om det ikke ble pallplasseringer denne gangen, ble bedriften «Sammen om integrering UB» en av de nominerte til prisene beste sosiale entreprenørskap og beste samarbeid med næringslivet. Ungdomsbedriften prøver å integrere flyktninger som kommer til Norge, da i hovedsak i Lørenskog kommune og på Lørenskog videregående skole.

«Door`n sensor UB» ble også en av de nominerte til sistnevnte. De tilbyr en enkel og praktisk sensorløsning for å åpne dører på offentlige toaletter der fokus er på hygienen, og at produktet hindrer bakterieoppbygging og spredning.

Nicolai Friestad Juell ble som en inspirerende daglig leder for ungdomsbedriften sin en av de nominerte til lederskapsprisen. Alle elevene ga sitt beste og hadde en lærerik og inspirerende dag på Norges Varemesse.

Tekst Annette Brekke Berg