Sterkt verdiseminar på Lørenskog videregående skole.

Det årlige «Idrettens verdiseminar» gikk av stabelen på kvelden, onsdag 7.november i aulaen på Lørenskog videregående. Dette er et arrangement i regi av Lørenskog vgs og idretten, og kommunen. Et variert og gripende program under temaet: «Fellesskapets kraft".

Etter åpning ved rektor Odin Tellesbø og ordfører Ragnhild Bergheim, var Biskop emeritus Per Arne Dahl første foredragsholder. Han er en høyt elsket kåsør og forfatter, som evner å komme med mange tankevekkende poeng, samtidig som han gjerne får tilhørerne til å åpne latterdøra på vidt gap. Slik ble det også denne kvelden, med mange tilbakeblikk på gode fellesskaps øyeblikk både i idretten og i kirken. Dahl minte oss gjennom sitatet «Å elske skaper styrke», at vi mennesker betyr uendelig mye for hverandre.

Guro Røen er en av Lørenskogs egne idrettskjendiser. Hun har gjennom en årrekke vært en av Norges og kanskje også en av verdens beste håndballdommere. Hun gav oss mange inntrykk fra en lang dommerkarriere med mange gleder, men hun kom også med tankevekkende perspektiv på kjønnsdiskriminering i idretten, særlig ute i Europa. Sammen med sin dommerpartner Kjersti Arntzen, tok hun opp kampen mot kjønnsdiskrimineringen som de som dommere, opplevde i håndballen.

Dette årlige arrangementet har også musikalske innslag, og i år var det trioen som kaller seg «Blåstrå». Stor stemning i salen da »Blåstrå» formidlet bluegrassmusikk og sanger av Johnny Cash, Dolly Parton med flere.

Etter musikken kom kveldens kanskje sterkeste opplevelse. Ekteparet Arne og Mona Bratland opplevde for et år siden det verst tenkelig som foreldre; Å miste sin sønn over natten etter en dødelig lek med et narkotisk stoff. Det var helt stille i salen da de fortalte den triste og alvorlige men også gripende historien. Gripende, fordi ekteparet, i stedet for å sette seg ned og gi opp livet, nå reiser rundt på skoler for å advare andre unge og foreldre. Sønnen deres tilhørte ikke noe belastet narkotikamiljø, men dessverre kan noen ganger et enkelt forsøk med stoff få det mest tragiske utfall. Undertegnede var nok en av mange ,som nokså jevnt tørket tårer i den halvtimen.

Verdiseminaret ble avrundet av en av Norges største idrettsprofiler gjennom tidene; alpinisten Kjetil Andre Aamodt. Fortellinger, ledsaget av filmklipp, tok salen med på en svært interessant reise gjennom en suksessfylt karriere, men også gjennom alt det slitet som lå bak. Samtidig så fikk vi bekreftet den lune og humoristiske Aamodt vi har sett så mang en gang i fjernsynsruta.

En svært vellykket kveld for de snaut 100 fremmøtte, hvorav flere av oss hadde reist ganske langt. Så er det å håpe at enda flere finner veien til Lørenskog vgs til neste år, for det fortjener virkelig arrangørene.

Ove Berrefjord

Svarstad Idrettslag