Mystery Pot UB fra Lørenskog videregående skole vant årets Gründeridol.

Lørenskogelever vant med beste forretningsidé på Nedre Romerike. Mystery Pot UB selger en blomsterpotte med et tilfeldig frø som du gror og tar vare på selv. Produktet legger sammen lek og ansvar til en innoverende leke for barn i alle aldre.

Ungt Entreprenørskap Akershus arrangerer Gründeridol for ungdomsbedrifter i samarbeid med Olav Thon-gruppen på Strømmen storsenter. Gjennom Gründeridol settes det fokus på ungdomsbedriftenes gode ideer i oppstartsfasen, og de får hjelp videre i prosessen fra idè til vare eller tjeneste. Konkurransen arrangeres i fire ulike regioner, der vinnerne fra hver region får en dag med profesjonelle mentorer og veiledere.

Ungdomsbedriftene presenterte sin idé foran en jury, og det juryen så etter var:
• Er det behov for varen/tjenesten i markedet?
• Er varen/tjenesten innovativt?
• Videreutvikling av varen/tjenesten.
• Prosess fra idé til ferdig vare/tjeneste.
• Hvordan kom bedriften på ideen?
• Nyttiggjøring av nettverk.
• Kommersialisering. Hvordan skal bedriften få produktet ut på markedet?
• Bedriftens motivasjon.

Videre til Akershusfinalen

Vi gratulerer Sivert, Yoassif, Henrik og Sebsatian fra Entreprenørskap- bedriftsutvikling1-klassen så mye med seieren og et utviklingsstipend på 2500,-. Vi følger bedriften spent videre til Akershusfinalen den 30.11 der de skal konkurrerer videre om en reise til en UB-messe i Europa. Lykke til!

Tekst og bilde: Ungt Entrepenørskap Akershus