Super andreplass i Skole-NM til Mome fra Lørenskog

Phaeophan Kitiphong, bedre kjent som Mome, fra Vg2 Design og tekstil, representerte Akershus i mesterskapet. Oppgaven var å designe og sy en jakke.

Dette er andre året mesterskapet blir arrangert og det er rekordstor deltakelse.

Første del av Skole-NM 2018 ble arrangert på Hamar 12.april. Der var det 187 deltakere i 16 yrkesfag som konkurrerte ved 4 av fylkets videregående skoler. Åpningsseremonien i Hamar Kulturhus ble ledet hovedambassadør Marco Elsafadi.

Det var tre elever fra Lørenskog som først kvalifiserte seg til Akershusmesterskapet på Rud videregående skole. Der vant Mome en symaskin og æren av å representere Akershus i NM.

Elever fra seks forskjellige fylker deltok i konkurransen i tekstil og design. Oppgaven gikk ut på å designe og sy en jakke. Elevene hadde gjort unna 8 timer med forberedelse på egen skole, hvor de kunne designe, lage mønster og klippe stoffet på forhånd. Under konkurransen på Hamar var oppgaven å sy jakken ferdig på 4,5 time. Førsteplassen gikk til eleven fra Møre og Romsdal og tredjeplassen til Trøndelag.

Resten av Skole-NM blir arrangert i uke 16 i Trøndelag, med flere av yrkesfagene.

Du kan lese mer om Skole-NM på hjemmesiden til World skills Norway.