Vinteraktivitetsdag for flyktninger

Elever fra 3IFA ved idrettslinja på Lørenskog videregående skole har arrangert en vinteraktivitetsdag for flyktninger. Målet er å gi deltakerne en dag med masse lek og moro.

Arrangementet fant sted rett før vinterferien på Sørlihavna i Lørenskog kommune. Det var muligheter for å lære seg å gå på ski, å stå på skøyter, bare kose seg ved de mange bålplassene eller ha det gøy i bakken med akebrett.  Dagen brakte mange mennesker sammen, flyktninger, elever og lærere. Dette ga elevene muligheten til å menge seg og bli kjent med flyktningene. Vi fikk også et storfint besøk av både Vidar Bøe og ordfører Ragnhild Bergheim.

Vidar Bøe var en av hedersgjestene klassen hadde invitert til arrangementet. Han er en kjent norsk idrettsleder som ble tildelt prisen som «årets ildsjel» på Idrettsgallaen i 2010. Han er også kjent for norske TV-seere gjennom programmet «Sykkeldrømmen» på TV2.

Terningkast 6

Etter at Bøe hadde fått litt tid med deltakere og til å ta en titt på arrangementet, fikk elevene vite hvilke tanker han hadde rundt arrangementet og hvordan han opplevde det i praksis.

- Arrangementet er terningkast 6. Hva skal jeg si egentlig? Det er mye bedre enn det jeg hadde forventet. Jeg leter ofte etter feil, bare for å se om det er noe å rette på til neste år. Det er ingenting å sette fingeren på, sier Vidar Bøe.

For elevene var dette en dag hvor de hadde muligheten til å se og lære og bli kjent med flyktninger. De hadde også gleden av å lære de som ville å gå på ski.

Positivt samvær

I løpet av dagen ble det også tid til en pause rundt bålet. Varm mat og drikke for alle behov ble servert, og det er elevene fra Vg2 kokk og servitør ved Lørenskog vgs som står for dette.

Den andre hedersgjesten var ordføreren i Lørenskog kommune, Ragnhild Bergheim. Hun fikk først litt informasjon før hun tok del i aktivitetene og snakket med flere av deltakerne. Ordføreren ga uttrykk for at hun likte det hun så og ble med på å prøve akebrettet.

- Opplegget er veldig bra. Det virker som om folk koser seg masse. Jeg syntes det er bra at det er dere ungdommer som arrangerer dette. Arrangementet virker positivt og burde holdes flere år fremover i tid. Det viktige er at dere møtes og har det gøy sammen i stedet at det er et arrangement som er der for dem, sier Ragnhild Bergheim.

Elevene opplevde arrangementet som vellykket og det gjennomføres i et samarbeid med Strømmen og Lillestrøm Ski klubb, Rema 1000, Eventgarden og Telenor.

Foto: Erick Solli / Sindre Kjeldsrud 3IFA

Tekst: elever fra 3IFA